Nordland teater: "Fuglane"

Tarjei Vesaas stiller opp det nyttige og livskraftige mot det mytiske og poetiske i Fuglane. Vi trenger å balansere dette forholdet for å bli hele som mennesker. Hva skal en gjøre når alle rundt en er sterke og kloke? Mattis bor sammen med søsteren sin, Hege. Hun forsørger dem begge. Mattis har «falt utenfor», i arbeidslivet. Folk i bygda har døpt ham, «Tusten», etter de forkrøplete granene som vokser ute på myra.   Tittel Start Slutt Kategori Arrangør Kommune Sted Tittel Nordland teater: "Fuglane" Start fredag 22. feb 2019 19:00 Slutt 22. feb 2019 Kategori Konserter / TeaterArrangør Nordland teater Kommune Sortland Sted Møysalen, Kulturfabrikken Les mer

fredag 22. feb 2019 19:00 Konserter / Teater
22.02.201919:00 Mona Dahl

Fakta

Dag 1 22. feb 2019 19:00Kategori Konserter / Teater Arrangør Nordland teater Kommune Sortland Sted Møysalen, Kulturfabrikken

Mattis ser tegn og varsler i omverdenen. Men er de gode eller onde? En kveld begynner ei rugde å trekke over huset deres. Mattis kan fuglespråket. På tunet deres står to tørre ospetrær, som folk kaller Hege og Mattis. En dag slår lynet ned i den ene. Er det henne eller han? Han stiller spørsmål, som menneskene vegrer seg mot. Hvorfor er det slik det er? Hvorfor må fuglen dø? 

Du er mitt nebb i mot stein, sier Mattis om Fuglen. Han blir fergemann og henter en mann til søsteren. Sine egne drømmer og lengsler tar han med seg ut på det store mørke vannspeilet. 

Varighet: ca. 90 minutter
Målgruppe: Ungdom og voksne

Pris: Honnør 240,-/Ungdom 70,-/Ordinær 300,-/Bedrift 180,-/Barn opp til 12 år. 160,-. Billetter kjøpes HER

Av: Tarjei Vesaas 
Oversettelse: Ragnar Olsen 
Regi, scenografi og kostymedesign: Bård Lie Thorbjørnsen 
Musikk: Rolf-Erik Nystrøm 
Koreografer: Kyuja Bae og Katarina Skår Lisa 
Lysdesign: Johan Haugen 

Foto: Anne Gundersen

Medvirkende: 
Rune Storsæther Løding 
Linda Mathisen 
Per Bogstad Gulliksen 
Sven Henriksen 
Anne Elisabeth Kokkinn 
Johanne Fossheim 
Rolf-Erik Nystrøm 
Inga Marja Sarre
Madeleine Fredstad Røseth

Informasjon

Ansvarlig for kulturkalenderen er kulturkontorene og Kultursamarbeidet i Vesterålen. Redaktør for den regionale kulturkalenderen er Margrethe Berntsen som kan kontaktes på mail-adresse: kulsam@vestreg.no eller på telefon: 76 11 15 00.

Lag og foreninger som ønsker å publisere arrangementer i kulturkalenderen bes kontakte kulturkontoret i egen kommune innen den 20. i måneden før den aktuelle måneden, eller meld inn her:

Meld inn kulturarrangementer her.

For arrangører som ønsker å melde inn arrangementer til egen kommune, kan de bruke følgende mail-adresser/ telefonnummer:

Innmeldinger til kulturkalenderen: Mailadresse: Tlfnr til kommunens sentralbord:
For innmeldinger i Andøy postmottak@andoy.kommune.no 76 11 50 00
For innmeldinger i Bø post@boe.kommune.no 76 11 43 00
For innmeldinger i Hadsel postmottak@hadsel.kommune.no 76 16 40 00
For inmeldinger i Sortland postmottak@kulturfabrikkensortland.no
For innmeldinger i Øksnes postmottak@oksnes.kommune.no 76 18 50 00