Fotoutstillingen PÅ ETT PUST av Aleksander Nordahl

Prisvinnende fotojournalist og undervannsfotograf. Utstillingsåpning den 26. juni Tittel Start Slutt Kategori Arrangør Kommune Sted Tittel Fotoutstillingen PÅ ETT PUST av Aleksander Nordahl Start lørdag 26. juni 2021 11:00 Slutt 8. aug 2021 18:00 Kategori UtstillingArrangør Anne Beate Hovind Kommune Øksnes Sted Det nedlagte fryseriet, Nyksund Les mer

lørdag 26. juni 2021 11:00 Utstilling
26.06.202111:00 kultur

Fakta

Dag 1 26. juni 2021 11:00 - 8. aug 2021 18:00Kategori Utstilling Arrangør Anne Beate Hovind Kommune Øksnes Sted Det nedlagte fryseriet, Nyksund

I sommer blir det utstilling med den prisvinnende fotojournalisten og undervannsfotografen Aleksander Nordahl i det nedlagte Fryseriet i Nyksund.

Den åpner lørdag 26. juni kl. 15.00 og står til søndag 8. august. Aleksander Nordahl har fridykket seg gjennom verdens hav, fjorder og innsjøer. Det startet som et journalistisk prosjekt, men har etter hvert blitt til det særegne og storslåtte kunstfotoprosjektet “På ett pust”.

I Nyksund vil publikum oppleve en magisk verden under vann. Gjennom bildene utforsker Aleksander en undervannsverden vi sjelden får oppleve på en ny og utradisjonell måte – alle foto på ett pust kun ved hjelp av sin egen lungekapasitet. - Fridykking er så mye mer elegant enn vanlig dykking med flasker. Jeg følte meg mer bevegelig, raskere, og jeg tenkte: Dette er så vakkert. Jeg vil gå tilbake til utgangspunktet, jeg vil ikke ta video og sånne ting, jeg vil ta bilder som kan stilles ut og henges på en vegg. Stills og lunger, det er det dette prosjektet handler om, sier Aleksander Nordahl Nordahl kommer til å oppholde seg i Nyksund i sommer og tilby fridykking og snorkling sammen med Nyksund Arctic Ocean Adventures. https://www.arcticoceanadventures.no

Prisvinnende undervannsfotograf Aleksander Nordahl (50) er en prisvinnende foto- og videojournalist og som gjennom kameraet i 30 år har skildret menneskelig godhet og skjønnhet, men også krigens grusomhet og lidelser. Bildene hans har fått flere utmerkelser og priser. I 2002 ble han tildelt den prestisjetunge prisen «World Press Photo», Children’s award for det ikoniske bildet av Tre søstre i Afghanistan. Han har også vunnet hovedprisen Årets Bilde i Norge to ganger, senest i 2017 med et bilde fra Syria. Seinest i år ble bildene hans av hvithvalen Hvaldimir nominert til Sony World Photography Awards.

'Utstillingen i Fryseriet. Fotoutstillingen er i det karakteristiske landemerket Fryseriet. Det meste av bebyggelsen rundt Vågen i Nyksund er typiske brygger og rorbuer av tre, men Fryseriet skiller seg ut i betong. Det ble bygget i 1945. I 1967 ble bygget utvidet i første etasje, som var filethallen. Her var det filetfabrikk. Sommeren 2020 ble det kjøpt av nye eiere som har store planer. Selskapet Nyksund Fryseri AS låner ut Fryseriet til Hovind AS for midlertidige arrangementer. Øksnes kommune har gitt midlertidig brukstillatelse i 2 år. Tid: Lørdag 25. juni – søndag 8. august 2021. Åpningstid 11.00 - 18.00 alle dager. Gratis inngang. Adresse: Fryseriet, Nyksund, Øksnes kommune.

Informasjon

Ansvarlig for kulturkalenderen er kulturkontorene og Kultursamarbeidet i Vesterålen. Redaktør for den regionale kulturkalenderen er Margrethe Berntsen som kan kontaktes på mail-adresse: kulsam@vestreg.no eller på telefon: 76 11 15 00.

Lag og foreninger som ønsker å publisere arrangementer i kulturkalenderen bes kontakte kulturkontoret i egen kommune innen den 20. i måneden før den aktuelle måneden, eller meld inn her:

Meld inn kulturarrangementer her.

For arrangører som ønsker å melde inn arrangementer til egen kommune, kan de bruke følgende mail-adresser/ telefonnummer:

Innmeldinger til kulturkalenderen: Mailadresse: Tlfnr til kommunens sentralbord:
For innmeldinger i Andøy postmottak@andoy.kommune.no 76 11 50 00
For innmeldinger i Bø post@boe.kommune.no 76 11 43 00
For innmeldinger i Hadsel postmottak@hadsel.kommune.no 76 16 40 00
For inmeldinger i Sortland postmottak@kulturfabrikkensortland.no
For innmeldinger i Øksnes postmottak@oksnes.kommune.no 76 18 50 00