Avlyst: Nyttårskonsert med Hærens Musikkorps

Tittel Start Slutt Kategori Arrangør Kommune Sted Tittel Avlyst: Nyttårskonsert med Hærens Musikkorps Start lørdag 16. jan 2021 18:00 Slutt 16. jan 2021 Kategori Konserter / TeaterArrangør Hærens musikkorps (HRMK) Kommune Sortland Sted Møysalen - Kulturfabrikken Les mer

lørdag 16. jan 2021 18:00 Konserter / Teater
16.01.202118:00 Mona Dahl

Fakta

Dag 1 16. jan 2021 18:00Kategori Konserter / Teater Arrangør Hærens musikkorps (HRMK) Kommune Sortland Sted Møysalen - Kulturfabrikken

Operasangeren Adrian Angelico, komiker Vidar Magnussen og dirigent Christan Eggen er stjernelaget som sammen med Hærens musikkorps skal fyre av startskuddet på kulturåret 2021!

Tromsøværingen Adrian Angelico gjorde mangt et nordnorsk og samisk hjerte stolt da han i TV-serien Muitte Mukombinerte joik med klassisk sang. Angelico har spesialisert seg på, så kalte, bukseroller i mezzo-leiet og hans internasjonale karriere har skutt fart. Han har allerede rukket å synge i Hellas, USA, Kina, England, Tyskland, Italia og Frankrike foruten Skandinavia. I disse dager venter han på å gjøre gjestespill på Staatsoper Berlin, English National Opera i London og Det Kongelige Teater i København I Norge han hatt store roller som Octavian i Strauss Rosekavaleren, Cherubino i Figaros bryllup, Gudrun i Gisle Kverndokks opera Den 4. nattevaktog Komponisten i Ariadne auf Naxos av Richard Strauss. Det klassiske nettstedet Bachtrack i London skrev følgende: «He sang with an intense idealism. His voice is ideally suited for Strauss’ trouser roles, with a burnished chest register and a gleaming top.» Hans stemme beskrives som klar, lyrisk, dristig og fleksibel.

Årets programleder, Vidar Magnussen, er særlig kjent fra NRKs situasjonskomedie «Side og side» og «Underholdningsavdeling». Morgendagens publikummere kjenner han nok best som den skumle Ole Winter fra julekalenderen «Snøfall».
Med sin lett gjenkjennelige bergensdialekt har han tatt Norge med storm og er et multitalent uten sidestykke. I tillegg til å stå på teaterscenen og spille i en mengde TV-serier har han hatt regien på en av tidenes største norsk musikalsuksesser, The Book of Mormon. Hva han kan finne på under årets utgave av Nyttårskonserten tør vi nesten ikke spå, men programrådet i Hærens musikkorps sitter allerede med krampe i lattermusklene og erkjenner at dette fort kan bli gøy.

Dirigenten, komponisten og pianisten Christian Eggen er en av de mest innflytelsesrike skikkelsene i norsk musikk. Hans aktiviteter omfatter samtidsmusikk, sjangeroverskridende prosjekter, installasjoner, dramaproduksjoner for radio og tv, film, teater, jazz, opera og klassisk musikk. Han har gjort flere prosjekter i samarbeid med Forsvarets musikk. Hærens musikkorps gjestet han sist under Iliosfestivalen i fjor sammen med Kari Slaatsveen og produksjonen Men sola kommer i hvert fall tilbake.

I hele 27 år har Hærens musikkorps tradisjonsrike Nyttårskonsert gått av stabelen i starten av januar. Det hele startet i Harstad kulturhus i 1994 og etterhvert som flere steder meldte sin interesse har det blitt en Nyttårsturné. Harstad, Narvik og Sortland får besøk i 2021, og vi tar selvsagt hensyn til koronaens begrensninger.

Solist: Adrian Angelico
Konferansier: Vidar Magnussen
Dirigent: Christian Eggen

Informasjon

Ansvarlig for kulturkalenderen er kulturkontorene og Kultursamarbeidet i Vesterålen. Redaktør for den regionale kulturkalenderen er Margrethe Berntsen som kan kontaktes på mail-adresse: kulsam@vestreg.no eller på telefon: 76 11 15 00.

Lag og foreninger som ønsker å publisere arrangementer i kulturkalenderen bes kontakte kulturkontoret i egen kommune innen den 20. i måneden før den aktuelle måneden, eller meld inn her:

Meld inn kulturarrangementer her.

For arrangører som ønsker å melde inn arrangementer til egen kommune, kan de bruke følgende mail-adresser/ telefonnummer:

Innmeldinger til kulturkalenderen: Mailadresse: Tlfnr til kommunens sentralbord:
For innmeldinger i Andøy postmottak@andoy.kommune.no 76 11 50 00
For innmeldinger i Bø post@boe.kommune.no 76 11 43 00
For innmeldinger i Hadsel postmottak@hadsel.kommune.no 76 16 40 00
For inmeldinger i Sortland postmottak@kulturfabrikkensortland.no
For innmeldinger i Øksnes postmottak@oksnes.kommune.no 76 18 50 00