Åarjelhsaemien Teatere & NordlandTeater: Gïedtine

Tittel Start Slutt Kategori Arrangør Kommune Sted Tittel Åarjelhsaemien Teatere & NordlandTeater: Gïedtine Start onsdag 7. okt 2020 19:00 Slutt 7. okt 2020 Kategori Konserter / TeaterArrangør Åarjelhsaemien Teatere/Sydsamisk Teater og Nordland Teater Kommune Sortland Sted Møysalen - Kulturfabrikken Les mer

onsdag 7. okt 2020 19:00 Konserter / Teater
07.10.202019:00 Mona Dahl

Fakta

Dag 1 7. okt 2020 19:00Kategori Konserter / Teater Arrangør Åarjelhsaemien Teatere/Sydsamisk Teater og Nordland Teater Kommune Sortland Sted Møysalen - Kulturfabrikken

Isen smelter og vannet stiger i verdenshavene. Ekstremvær, tørke, flom og skred. Branner sprer seg ukontrollert. Naturlige temperatursvingninger eller klimakrise? I et forsøk på å stoppe denne utviklingen satser vi på fornybar og utslippsfri energi. Vi bygger ut myrer, fjell, vassdrag og skoger.

DET GRØNNE skiftet og utbygging av vindkraftverk i Norge er aktuell tematikk som berører store deler av landet og verden. Giedtine betyr «som et reingjerde» på sørsamisk, og er en viktig og annerledes innlegg i debatten, for eller imot vindkraft, for eller imot det grønne skiftet. For hvem er det egentlig som eier vinden?

DET SAMISKE reingjerdet er speilbildet av den kinesiske krittringen, brukt som rettferdighetens brennpunkt i den kinesiske dramatikeren Li Qianfus universelle drama om barnet som to kvinner gjør krav på.

VÅR FORESTILLING starter som et politisk folkemøte om vindkraftutbygging. Snart beveger vi oss over i en helt annen tid. Basert på det eldgamle kinesiske sagaen om krittsirkelen. En dramatisk historie om maktkamp og kjærlighet.

Passer for: Ungdom og voksne

Gïedtine - hvem eier vinden? av Cecilia Persson og Peter Oskarson basert på Klabunds versjon av den kinesiske «Krittsirkelen». Samisk oversettelse: Sig-Britt Persson
Norsk oversettelse: Stein Elvestad
Regi: Peter Oskarson
Musikk: Frode Fjellheim
Scenografi/kostyme: Peter Holm
Lysdesign: Johan Haugen
Film: Dan Jåma
Med: Frida Bjørnland, Ole-Henrik Lifjell , Stein Elvestad, Elina Israelsson, Trond Peter Stamsund Munch og Sven Henriksen

Stykket er et samarbeid mellom Åarjelhsaemien Teatere og Nordland Teater, og er en del av Bodø 2024.

Varighet: 150 minutter

Arrangør: Åarjelhsaemien Teatere/Sydsamisk Teater og Nordland Teater

Informasjon

Ansvarlig for kulturkalenderen er kulturkontorene og Kultursamarbeidet i Vesterålen. Redaktør for den regionale kulturkalenderen er Margrethe Berntsen som kan kontaktes på mail-adresse: kulsam@vestreg.no eller på telefon: 76 11 15 00.

Lag og foreninger som ønsker å publisere arrangementer i kulturkalenderen bes kontakte kulturkontoret i egen kommune innen den 20. i måneden før den aktuelle måneden, eller meld inn her:

Meld inn kulturarrangementer her.

For arrangører som ønsker å melde inn arrangementer til egen kommune, kan de bruke følgende mail-adresser/ telefonnummer:

Innmeldinger til kulturkalenderen: Mailadresse: Tlfnr til kommunens sentralbord:
For innmeldinger i Andøy postmottak@andoy.kommune.no 76 11 50 00
For innmeldinger i Bø post@boe.kommune.no 76 11 43 00
For innmeldinger i Hadsel postmottak@hadsel.kommune.no 76 16 40 00
For inmeldinger i Sortland postmottak@kulturfabrikkensortland.no
For innmeldinger i Øksnes postmottak@oksnes.kommune.no 76 18 50 00