Tidens korthet - tekst v/Lars Saabye Christensen

TIDENS KORTHET er et vilt eventyr fra virkeligheten. Stykket handler om å seile inn i det ukjente, inn i uværet og isen for å vinne makt, ære og nytt land – med tap, katastrofe og død i kjølvannet. Tittel Start Slutt Kategori Arrangør Kommune Sted Tittel Tidens korthet - tekst v/Lars Saabye Christensen Start tirsdag 3. mars 2020 19:00 Slutt 3. mars 2020 Kategori Konserter / TeaterArrangør Hålogaland Teater Kommune Sortland Sted Blåboksen, Kulturfabrikken Les mer

tirsdag 3. mars 2020 19:00 Konserter / Teater
03.03.202019:00 Mona Dahl

Fakta

Dag 1 3. mars 2020 19:00Kategori Konserter / Teater Arrangør Hålogaland Teater Kommune Sortland Sted Blåboksen, Kulturfabrikken

I TIDENS KORTHET får vi høre stemmen til en mann som har vært taus i 400 år, for dette er fortellingen om sjøfareren og oppdageren Jens Munk som i 1619 dro ut for å finne Nordvestpassasjen. Med sine 67 mann, fordelt på linjeskipet «Enhiørningen» og jakten «Lamprenen», skulle han finne snarveien til Østen og rikdommen på oppdrag fra kong Christian IV. 

Trond Peter Stamsø Munch forteller historien, eller skal vi si historiene – for det er også en personlig fortelling i dette. Skuespillerens far het Jens Munch, og det er fra bokhylla etter ham at biografien om Jens Munk kommer.

Det er biografien om Jens Munk, skrevet av Torkild Hansen, som har inspirert Lars Saabye Christensen til å skrive diktsyklusen denne forestillingen er basert på.

Forestillinga er en samarbeidsproduksjon med Trøndelag Teater og hadde urpremiere på Festspillene i Nord-Norge 2018 til strålende kritikker.

VARIGHET:
90 minutter, forestillinga spilles uten pause.

NB: Kun 100 plasser.

MED:
På scenen: Trond Peter Stamsø Munch
Regi: Egill Pálsson
Dramaturg: Tale Næss
Visuell konsulent: Yngvar Julin
Musikk: Hildur Guðnadóttir
Takk til: Nina Wester, Anneli M. Drecker, Mari Lotherington, High North News, lys- og lydavdelingen ved Trøndelag Teater, lydavdelingen ved Hålogaland Teater og Dramatikkens hus

ETTERSNAKK
Etter forestillingen inviteres det til gratis ettersnakk med skuespiller Trond Peter Stamsø Munch. Ettersnakken blir i Blåboksen, så de som ønsker å være med på dette kan bare bli sittende igjen etter forestillingen. Ettersnakken varer maks en halvtime.

Informasjon

Ansvarlig for kulturkalenderen er kulturkontorene og Kultursamarbeidet i Vesterålen. Redaktør for den regionale kulturkalenderen er Margrethe Berntsen som kan kontaktes på mail-adresse: kulsam@vestreg.no eller på telefon: 76 11 15 00.

Lag og foreninger som ønsker å publisere arrangementer i kulturkalenderen bes kontakte kulturkontoret i egen kommune innen den 20. i måneden før den aktuelle måneden, eller meld inn her:

Meld inn kulturarrangementer her.

For arrangører som ønsker å melde inn arrangementer til egen kommune, kan de bruke følgende mail-adresser/ telefonnummer:

Innmeldinger til kulturkalenderen: Mailadresse: Tlfnr til kommunens sentralbord:
For innmeldinger i Andøy postmottak@andoy.kommune.no 76 11 50 00
For innmeldinger i Bø post@boe.kommune.no 76 11 43 00
For innmeldinger i Hadsel postmottak@hadsel.kommune.no 76 16 40 00
For inmeldinger i Sortland postmottak@kulturfabrikkensortland.no
For innmeldinger i Øksnes postmottak@oksnes.kommune.no 76 18 50 00