Konsert med Vulkan Quartet

Strykekvartett med fire unge musikere Tittel Start Slutt Kategori Arrangør Kommune Sted Tittel Konsert med Vulkan Quartet Start onsdag 10. juli 2019 19:00 Slutt 10. juli 2019 21:00 Kategori Konserter / TeaterArrangør Nyksund Brygge og Vulkan Quartet Kommune Øksnes Sted Nyksund Brygge, Nyksund Les mer

onsdag 10. juli 2019 19:00 Konserter / Teater
10.07.201919:00 kultur

Fakta

Dag 1 10. juli 2019 19:00 - 21:00Kategori Konserter / Teater Arrangør Nyksund Brygge og Vulkan Quartet Kommune Øksnes Sted Nyksund Brygge, Nyksund

”Vulkan Quartet er en strykekvartett med fire unge musikere som er bosatt i Oslo. Bratsjisten i kvartetten, Maren Nygård, er opprinnelig fra Sortland og gleder seg til å ta med sine gode venner og kolegaer nordover. 

Konserten i "Nyksund Brygge" vil bestå av klassiske mesterverk som Schumanns klaverkvintett i ess-dur, verker av Haydn og Schubert, et norsk verk av nyere dato og kanskje også litt improvisasjon! 

Vulkan Quartet består forøvrig av Sander Tingstad og Kaja Pernille Østervold på fiolin og Marit Johansen på cello. 

Alle de fire musikerne har mastergrad fra Norges Musikkhøgskole og vikarierer jevnlig i profesjonelle orkestre i Oslo og resten av Skandinavia. Med seg på konserten har de pianist Thomas Stenborg, også utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Thomas har i tillegg til sitt virke som klassisk pianist en forkjærlighet for komposisjon og improvisasjon.  

 

I tillegg til å utforske kjernerepertoaret for kvartett har Vulkan Quartet fra høsten 2018 innledet et spennende samarbeid med danser og koreograf Kyrre Texnæs. Kyrre er en pioner innen kultur og næringsliv og har tidligere jobbet med blant andre Oslofilharmonien. Ved å jobbe med koreografi og finne bevegelser som allerede ligger i musikken skapes det en spennende måte å formidle de klassiske mesterverkene på. Vi kan altså love en klassisk konsert litt utenom det vanlige!”

Informasjon

Ansvarlig for kulturkalenderen er kulturkontorene og Kultursamarbeidet i Vesterålen. Redaktør for den regionale kulturkalenderen er Margrethe Berntsen som kan kontaktes på mail-adresse: kulsam@vestreg.no eller på telefon: 76 11 15 00.

Lag og foreninger som ønsker å publisere arrangementer i kulturkalenderen bes kontakte kulturkontoret i egen kommune innen den 20. i måneden før den aktuelle måneden, eller meld inn her:

Meld inn kulturarrangementer her.

For arrangører som ønsker å melde inn arrangementer til egen kommune, kan de bruke følgende mail-adresser/ telefonnummer:

Innmeldinger til kulturkalenderen: Mailadresse: Tlfnr til kommunens sentralbord:
For innmeldinger i Andøy postmottak@andoy.kommune.no 76 11 50 00
For innmeldinger i Bø post@boe.kommune.no 76 11 43 00
For innmeldinger i Hadsel postmottak@hadsel.kommune.no 76 16 40 00
For inmeldinger i Sortland postmottak@kulturfabrikkensortland.no
For innmeldinger i Øksnes postmottak@oksnes.kommune.no 76 18 50 00