Konsert med Vulkan Quartet

Vulkan Quartet er en strykekvartett med fire unge musikere som er bosatt i Oslo. Kvartetten består av Sander Tingstad og Kaja Pernille Østervold på fiolin, Maren Nygård på bratsj og Marit Johansen på cello. Tittel Start Slutt Kategori Arrangør Kommune Sted Tittel Konsert med Vulkan Quartet Start tirsdag 9. juli 2019 19:00 Slutt 9. juli 2019 Kategori Konserter / TeaterArrangør Sortland menighet og Vulkan Quartet Kommune Sortland Sted Sortland kirke Les mer

tirsdag 9. juli 2019 19:00 Konserter / Teater
09.07.201919:00 kultur

Fakta

Dag 1 9. juli 2019 19:00Kategori Konserter / Teater Arrangør Sortland menighet og Vulkan Quartet Kommune Sortland Sted Sortland kirke Epost maren@gmail.com

Vulkan Quartet er en strykekvartett med fire unge musikere som er bosatt i Oslo. Kvartetten består av Sander Tingstad og Kaja Pernille Østervold på fiolin, Maren Nygård på bratsj og Marit Johansen på cello. Alle fire har mastergrad fra Norges Musikkhøgskole og vikarierer jevnlig i profesjonelle orkestre i Oslo og resten av Skandinavia. Musikerne møttes gjennom felles studier og fant hverandre gjennom sin brennende interesse for kammermusikk. I tillegg til å utforske kjernerepertoaret for kvartett har de fra høsten 2018 innledet et spennende samarbeid med danser og koreograf Kyrre Texnes. Kyrre er en pioner innen kultur og næringsliv og har tidligere jobbet med blant andre Oslofilharmonien. Hans unike innsikt i temaene bevegelse og formidling gjør ham til en ettertraktet coach. 

Ved å jobbe med koreografi og finne bevegelser som allerede ligger i musikken skapes det en spennende måte å formidle de klassiske mesterverkene på. Resultatet blir en helt ny opplevelse for publikum.

 I Juli 2019 planlegger Vulkan Quartet en turné der de tar med musikk i bevegelse til Nordnorge. Denne gangen samarbeider de også med pianisten Thomas Stenborg. Stenborg er en ung svensk pianist, med en særskilt interesse for improvisasjon, komposisjon og kammermusikk. Programmets hovedverk er Schumanns klaverkvintett i Ess-dur. 

Informasjon

Ansvarlig for kulturkalenderen er kulturkontorene og Kultursamarbeidet i Vesterålen. Redaktør for den regionale kulturkalenderen er Margrethe Berntsen som kan kontaktes på mail-adresse: kulsam@vestreg.no eller på telefon: 76 11 15 00.

Lag og foreninger som ønsker å publisere arrangementer i kulturkalenderen bes kontakte kulturkontoret i egen kommune innen den 20. i måneden før den aktuelle måneden, eller meld inn her:

Meld inn kulturarrangementer her.

For arrangører som ønsker å melde inn arrangementer til egen kommune, kan de bruke følgende mail-adresser/ telefonnummer:

Innmeldinger til kulturkalenderen: Mailadresse: Tlfnr til kommunens sentralbord:
For innmeldinger i Andøy postmottak@andoy.kommune.no 76 11 50 00
For innmeldinger i Bø post@boe.kommune.no 76 11 43 00
For innmeldinger i Hadsel postmottak@hadsel.kommune.no 76 16 40 00
For inmeldinger i Sortland postmottak@kulturfabrikkensortland.no
For innmeldinger i Øksnes postmottak@oksnes.kommune.no 76 18 50 00