Carmina Burana - Vokal Nord med flere

Vokal Nord, Musikklinjekoret og Sortland barnekor. Hør regionens unge talenter yte maks på scena sammen med profesjonelle krefter fra hele Nord-Norge i det storslagne verket Carmina Burana!Det hele begynte da koret Vokal Nord fra Tromsø var med på Festspillenes produksjon av dette stykket i 2017. Det gav sånn mersmak at de nå har gått sammen med musikklinjene på de videregående skolene i Alta, Tromsø (Kongsbakken), Sortland og Harstad (Heggen) om å igjen sette opp en produksjon av verket med to glimrende pianister og en dynamisk og drivende slagverkseksjon med. Musikklinje-elevene vil bidra som kor og solister på konsertene, og på Sortland er dessuten Sortland barnekor med. Tittel Start Slutt Kategori Arrangør Kommune Sted Tittel Carmina Burana - Vokal Nord med flere Start torsdag 21. mars 2019 20:00 Slutt 21. mars 2019 Kategori Konserter / TeaterArrangør Vokalnord og Musikklinjekoret Kommune Sortland Sted Møysalen, Kulturfabrikken Les mer

torsdag 21. mars 2019 20:00 Konserter / Teater
21.03.201920:00 Mona Dahl

Fakta

Dag 1 21. mars 2019 20:00Kategori Konserter / Teater Arrangør Vokalnord og Musikklinjekoret Kommune Sortland Sted Møysalen, Kulturfabrikken

Musikklinjekoret består av alle de 65 elevene ved Musikk, dans, drama på Sortland videregående skole. De gleder seg til å gå på scenen sammen med Vokal Nord, Sortland barnekor, sammensatt ensemble av musikere og ikke minst dirigent Bjørn Andor Drage. Koret har også med eksterne sangere for anledningen, både voksne korsangere og sangelever fra Sortland kulturskole.

Innstuderingen er gjort av kordirigent Hege Monica Eskedal, og repetitør i prosessen har vært Cathrine Holst. Håkon Kristiansen har med egne elever på slagverk, og han leder slagverksseksjonen på konserten.Innøvingen har pågått siden august, og publikum oppfordres til å få med seg dette musikalske høydepunktet!

Carmina Burana
Du har garantert hørt det, kanskje har du vært med og sunget eller spilt det - Carl Orffs storslåtte, rituelle, voldsomme og vakre verk Carmina Burana. Carmina Burana betyr «sanger fra Beuern». I 1930 kom komponist Carl Orff over en stor samling dikt og sanger fra middelalderen. Disse hadde blitt funnet i et kloster i Sør-Tyskland på 1800- tallet. Det var drikkeviser, kjærlighetsballader og naturdiktning, mange av dem med ganske friske og rå. Carl bestemte seg for å plukke ut sine favoritter blant disse ikke- kirkelige tekstene. Slik lagde han Carmina Burana: Profane sanger for kor og solister sammen med instrumenter og magiske bilder.

Sortland barnekor 
Sortland barnekor består av 25 sang glade jenter i alderen 7- 13 år. Koret ble stiftet i 1993 og har vært i drift siden. Dirigent er Mette Dyrnes.

Vokal Nord 
Vokal Nord er et profesjonelt kor med stor spennvidde. I front står kunstnerisk leder Bjørn Andor Drage fra Salten, som leder koret trygt gjennom både klassiske storverk, tradisjonsmusikk fra nordområdene eller moderne, nyskrevne verk. Koret holder til i Tromsø, men har sangere fra hele landet – spesielt fra den nordlige landsdelen.

Billetter kan kjøpes HER

Informasjon

Ansvarlig for kulturkalenderen er kulturkontorene og Kultursamarbeidet i Vesterålen. Redaktør for den regionale kulturkalenderen er Margrethe Berntsen som kan kontaktes på mail-adresse: kulsam@vestreg.no eller på telefon: 76 11 15 00.

Lag og foreninger som ønsker å publisere arrangementer i kulturkalenderen bes kontakte kulturkontoret i egen kommune innen den 20. i måneden før den aktuelle måneden, eller meld inn her:

Meld inn kulturarrangementer her.

For arrangører som ønsker å melde inn arrangementer til egen kommune, kan de bruke følgende mail-adresser/ telefonnummer:

Innmeldinger til kulturkalenderen: Mailadresse: Tlfnr til kommunens sentralbord:
For innmeldinger i Andøy postmottak@andoy.kommune.no 76 11 50 00
For innmeldinger i Bø post@boe.kommune.no 76 11 43 00
For innmeldinger i Hadsel postmottak@hadsel.kommune.no 76 16 40 00
For inmeldinger i Sortland postmottak@kulturfabrikkensortland.no
For innmeldinger i Øksnes postmottak@oksnes.kommune.no 76 18 50 00