Art Link Ltd. i Donegal tildeler Christian Skagen residence-opphold

Christian Skagen er tildelt ArtLink ltd. stipend etter at kunstnere fra Vesterålen tidligere i vinter hadde mulighet til å søke på ett residence-opphold hos ArtLink ltd. i Donegal.

07.05.201911:33 kultur

Kunstnere i Vesterålen hadde i vinter mulighet til å søke om ett residence-opphold ved ArtLink ltd sitt kunstsenter ved Fort Dunree, Donegal, Irland. 

Denne gangen er Christian Skagen tildelt et stipend på 6500 euro for å gjennomføre en utstilling og studieopphold ved fortet i den nordlige delen av Irland.

Utstillingen og studieoppholdet er nå under planlegging, og vil bli gjennomført tidlig i høst.

"Mitt arbeid vil være en utvikling av det som ble vist på Kulturfabrikken på Sortland i 2018. Jeg holder på med tegninger og eksperimentell skulptur. Spesielt den eksperimentelle biten gleder jeg meg til å få utvikle ved fortet i Irland i høst"


Bakgrunn for samarbeidet mellom Kultursamarbeidet og Donegal i Irland
Kultursamarbeidet har siden 2007 hatt et kultursamarbeid med Donegal County Council i Irland. Gjennom vårt internasjonale kultursamarbeid har en rekke kunstnere, kulturarbeidere, kreative unge og kulturorganisasjoner fått muligheten til kulturutveksling siden samarbeidet startet. Blant annet har Kultursamarbeidet tatt imot kunstnere årlig fra Donegal på artist in residence-opphold siden 2013. Nå i år var det imidlertid kunstere fra Vesterålen som hadde mulighet til å søke på artist in residence-opphold i Donegal. Det er vår samarbeidspartner i Donegal, Donegal County Council, som sammen med ArtLink ltd. har gitt en kunster fra vår region denne muligheten.

Om ArtLink ltd.
ArtLink ltd. ble dannet i 1992 og er den lengst etablerte profesjonelle kunsterorganisasjonen i Inishowen, Donegal. ArtLink ltd. sitt kontor, studio og verksted er plasser på det historiske Fort Dunree Militærmuseum. ArtLink ltd. er en kunsterledet organisasjon som er drevet av et team av profesjonelle kunstnere som er etablert i Dunree. Hvert år lyser de ut flere artist in residece-opphold på Fort Dunree. I år lyste de ut to stipend for irske kunsntere, 1 stipend for en kunster fra Vesterålen og et internasjonalt stipend. 

 

CSkagen
CSkagen
CSkagen
Cristian Skagen