Matkulturkurs for barn med Halvar Ellingsen

Kulturskolesamarbeidet i Vesterålen i samarbeid med Vesterålen Matfestival arrangerer kurs i hver kommune i Vesterålen og Lødingen i mai.

24.04.201910:02 kultur

Sommeren 2018 ble det arrangert matkurs for barn med Halvar Ellingsen under Vesterålen Matfestival. Det ble en kjempesuksess der plassene ble revet bort få timer etter at kurset ble annonsert. Kurset fikk gode tilbakemeldinger og det viste seg å være stor interesse og ønske om å tilby matkurset til flere barn i Vesterålen og Lødingen.   Kulturskolesamarbeidet og kulturskolene tok ballen videre og fortsetter det gode samarbeidet med Halvar, Vesterålen Matfestival og hovedsponsoren Sparebank 1 Nord-Norge, og skal arrangere kurs i alle kommunene.

Halvar Ellingsen og Tom Gunnar Aasen leder kursene som har lokal mat i fokus. Barna vil lære å filetere fisk, smake på forskjellige matvarer som produseres i Vesterålen og Lødingen, og de vil under kyndig veiledning tilberede 2 retter – en fiskemiddag og en dessert basert på lokale råvarer.

Vi gleder oss til å inspirere og vekke matgleden hos neste generasjons vesterålskokker!

INFO:

Når:

  1. mai - Øksnes kommune – Alsvåg skole kl 17-19
  2. mai – Bø kommune – (opplysning om skolen kommer) kl 17-19
  3. mai – Hadsel kommune – Stokmarknes skole kl 17-19
  4. mai – Sortland kommune – Sortland ungdomsskole kl 17-19
  5. mai – Andøy kommune – Risøyhamn skole kl 17-19
  6. mai – Lødingen kommune – Lødingen barneskole kl 17-19

Hvem: Fortrinnsvis barn 10-12 år (16 plasser i hver kommune)

Pris: 100,-

Påmelding: E-post til Kulturskolesamarbeidet (musam@vestreg.no) som inkluderer: navn og alder på barnet, hvilken kurs/kommune dere ønsker å melde dere på og navn på foresatte med kontaktinfo (tlf, epost). Kulturskolesamarbeidet bekrefter plass og dere bekrefter påmelding med å betale kursavgiften (Vipps).

Vi forventer stor etterspørsel om plassene så vær rask med å melde på ditt barn! 

Vi takker sponsorene!

Disse kursene hadde ikke kunnet skje uten generøs støtte fra Sparebanken 1 Nord-Norge (Gavefondet fra sparebankstiftelsen). Takk til dere!

Coop Nordland med sine dagligvareforretninger i Bø, Øksnes, Sortland, Hadsel, Andøy og Lødingen støtter prosjektet med råvarer til kursene. Takk til dere!

Elevene blir kjent med de fantastiske lokale matvarene som produseres her i Vesterålen og Lødingen! Disse produsenter støtter prosjektet:
Godviking gård - Bø gårdsslakteri - Melbu kaviar – Vesterålsegg - Gimstad gård - Nordtun gård - Den sorte gryte - Sigerfjord fisk. Takk til dere!

Kursene arrangeres av:

Kulturskolesamarbeidet i Vesterålen ved kultursamarbeidet, Vesterålen Regionråd

Kulturskolene i Vesterålen og Lødingen

Vesterålen Matfestival

Halvar Ellingsen

Halvar Ellingsen