Avslutningskonsert med musikalske ungdommer

Hva gjør ungdommer 12-15 år på lørdager? Denne gjengen har dette skoleår møtes på musikklinja til intense samspilløvinger, og nå er de klare til å vise fram det de har jobbet med.

27.02.201915:30 kultur

De deltar på det som heter «Fordypningstilbud i musikk» som er et regionalt kulturtilbud til dyktige musikkelever. Det er Kulturskolesamarbeidet i Vesterålen ved Vesterålen Regionråd som skaper tilbudet i samarbeid med kulturskolene i Vesterålen og Musikklinja ved Sortland videregående skole. Det er femte året Vesterålen har et slikt tilbud, og det er 13 ungdommer som deltar fra kommunene i Vesterålen og Lødingen.

Elevene får undervisning på hovedinstrumentet sitt, samspillsinstruksjon og timer i musikkteori. Lærekreftene er rutinerte og har høy kompetanse innenfor sine fagfelt, og de fleste av dem er tilknyttet Musikklinja ved Sortland videregående skole. Det er avdelingsleder ved musikklinja, Helene Gihle Hilde, som har det faglige ansvaret for fordypningstilbudet.

Hun understreker hvor viktig det er å kunne gi unge i denne aldersgruppen anledning til å utvikle musikkinteressen sin og bygge opp nye kunnskaper og ferdigheter. Det er også kjempeviktig for dem å møte andre unge med samme interesse. Fordypningstilbudet er et tilbud som hver enkelt kulturskole ikke kan gi alene, og det er derfor veldig positivt for regionen at vi har klart å etablere et slikt samarbeid.
Som sesongavslutning på fordypningstilbudet inviterer deltakerne til konsert i selveste Møysalen.

– Det er en stor opplevelse å stå på denne scenen og noe ungdommene har sett fram til siden oppstart av tilbudet i fjor høst, sier MUSAM koordinator og fløytelærer på tilbudet Katie Hanken

Hun lover en variert konsert. – Det blir musikk i mange sjangre, og publikum får oppleve ungdommene spille både i grupper og alene. Vi håper riktig mange velger å legge lørdagsturen til Møysalen denne ettermiddagen, avslutter Hanken.
Konserten inngår i programmet for Kulturuka på Sortland.

Katie Hanken
Fordypningselevene ser fram til konsert
Fordypningselevene ser fram til konsert
MUSAM
Konsertplakat
Konsertplakat