Kultur- og Naturuka i Vesterålen 2018

Kul Tur - Kultur- og Naturuka i Vesterålen arrangeres 12.-16. september 2018

05.09.201808:37 kultur

Vesterålen friluftsråd, Visit Vesterålen og Kultursamarbeidet i Vesterålen arrangerer «Kul Tur – Kultur- og Naturuka i Vesterålen» for fjerde gang. Årets uke er 12.-16. september, men noen av arrangementene strekker seg utover denne perioden. Vi samarbeidet med ulike organisasjoner og foreninger om å ha arrangement som fokuserer på kultur og natur.

 

Vi starter med «Ordførerens tur», hvor alle ordførerne i Vesterålen inviterer innbyggerne på tur i løpet av en periode over 2 uker. Førstkommende helg er det ordføreren i Bø, Sture Pedersen, og ordføreren i Andøy, Jonni Solsvik, som inviterer til tur. De øvrige ordførerne vil ha sine turer mellom torsdag 13. september og søndag 23. september. Alle ordførerne vil ha kultur som tema på sine turer.

 

Onsdag 12. september inviterer vi til seniorturer i samarbeider med Vesterålen Turlag. Det blir kulturhistorisk vandring i Hadsel, soppsanketur i Øksnes og i Sortland blir det en tur med innføring i hvilke planter man kan spise og bruke til matlaging.

 

Hovedarrangementet Elvelangs og bekk-i-mellom, som hadde 1500 deltakere i fjor, arrangeres fredag i Kul Tur uka. Vår hovedsamarbeidspartner er Museum Nord, men arrangementet er også avhengig av stor frivillig innsats og velvillige organisasjoner. Et stort apparat på ca. 200 personer er nødvendig for å få til et slikt arrangement i Vesterålen. Nytt i år er vi samarbeider med Nordland Akademi for Kunst og Vitenskap. Akademiet vil være vertskap for internasjonale kunstnere som vil presentere sitt arbeid som innslag på kulturstien vår. 

 

Base Camp på Skogsøya arrangeres for 15. året på rad, og er et samarbeid mellom friluftsrådet og Øksnes maritime leirskole. I løpet av helgen vil ungdom fra 13 til 18 år fra hele Vesterålen leke seg gjennom flere friluftsrelaterte aktiviteter. Vi kan nevne Paintball, leirdueskyting, bruskasseklatring, luftpistol, padling som en del av tilbudet. I tillegg arrangerer vi en akustisk minikonsert med «Drive Shaft» under grillfesten lørdag kveld.      

Ordførerens tur i Andøy 2017
Ordførerens tur i Øksnes 2017
Seniortur i Hadsel 2017
Elvelangs og bekk-i-mellom 2017
Basecamp