LUXe kommer til Vesterålen for Ildfest i Andøy

Inntrykkene fra Månebåtens reise i Bø for 2 uker, sitter fortsatt fersk i minne for de vesterålingene som var med på reisen til Nordahlsstranda. Nå får vi igjen muligheten til å ta del i LUXe sitt arbeidet, når de kommer til Vesterålen i neste uke for å jobbe med Ildfesten på Marmelkroken i Andøy.

02.02.201813:40 kultur

Det er 5. gang landskapsteateret LUXe fra Donegal i Irland kommer til Vesterålen. Anledningen er prosjektet «Between the Waters», som Kultursamarbeidet i Vesterålen har utviklet i lag med LUXe og Donegal County Council. Målet med prosjektet er å utvikle utendørs kulturproduksjon for den mørke tiden av året. Prosjektet avsluttes nå med Ildfesten lørdag 10. februar, så dette blir siste mulighet til å oppleve LUXe sitt fantastiske arbeid i Vesterålen.

 

Det er tredje gang Marmelkroken inviterer til ildfest. Ildfesten er en symbolsk bålferd, hvor det tas farvel med mørketiden gjennom å brenne det som var, og ønsker lyset og den nye tiden velkommen. Arrangementet i år er et samarbeid mellom Marmelkroken, kulturkontoret i Andøy, Kultursamarbeidet i Vesterålen og LUXe. Alle ønskes velkommen til en spennende ildfest, der vi bl.a. skal brenne en stor skulptur som skal bygges av 200 paller.

Øystein Lunde Ingvaldsen
Månebåtens reise i Bø
Øystein Lunde Ingvaldsen
Månebåtens reise i Bø