Laterna Magica feirer 25 år

Laterna Magica 2017 blir arrangert 13.-19. november, og årets tema er Glamour. Årets tema er valgt fordi vi feirer at det er 25 år siden festivalen startet.

Vi tjuvstarter feiringen 4. november med å åpne jubileumsutstillingen «Laterna Magica 25 år», i samarbeid med Sortland museum og Kulturfabrikken. Med utstillingen ønsker vi å fortelle historien om hvordan det startet, presentere noen øyeblikk, og ikke minst ønsker vi å vise skapergleden festivalen har skapt blant barn og unge i Vesterålen.

Vi er glade og stolte over å ha skuespiller Bjørn Sundquist som beskytter for vårt filmarbeid rettet mot barn og unge. I forbindelse med Laterna Magicas jubileet, har Bjørn stilt velvillig opp på innspillingen av en ny hilsen til filmfestivalen.

I samarbeid med Hadsel videregående skole, Stokmarknes, har Laterna Magica gjennomført en plakatkonkurranse for elever på medielinja. Vi fikk inn mange fine forslag, og det var tydelig å se at elevene hadde latt seg inspirere av årets jubileum. Laterna Magica gratulerer Lasse Nordgård som vinner av årets konkurranse. Hans illustrasjon vil også bli brukt på forsiden til Laterna Magicas program, og på vinnerdiplomet i filmkonkurransen.

Vi håper at mange blir med på å feire 25 år med Laterna Magica.

Kolbjørn H. Larssen
Kevin B. Kjeldsrud fra Deadline Media, skuespiller Bjørn Sundquist og Kolbjørn H. Larssen for Laterna Magica