Kunst i Vesterålen

Kultursamarbeidet i Vesterålen viser den digitale veien til kunst og kunstnere i Vesterålen. Via en egen nettside kan man navigere seg til ulike kunstopplevelser. Nettsiden finnes både på norsk og engelsk. 

Nettside
26.06.201715:08 kultur

Mye av kunsten som er skapt i Vesterålen, kan du oppleve på en reise gjennom de fem kommunene. Vår nettside er tenkt som en veiviser til vesterålskunsten, men også til kunst skapt av kunstnere utenfor regionen. De senere år har Vesterålen fått flere gallerier som også viser og selger anerkjent kunst fra andre deler av Norge.

På nettsiden presenterer vi kunstnere, verksteder, skulpturer, installasjoner og gallerier. De fleste av utstillingene er knyttet til sommermånedene, men det meste av informasjonen gjelder hele året.

Vesterålen er en stripe av øyer nord og vest i havet. Ingen steder i verden smyger Golfstrømmen seg nærmere land enn akkurat her. Derfor ble Golfstrømmen valgt som tema og metafor da vesterålingene skulle markere tusenårsskiftet. På nettsiden fokuserer vi på noen av de større samarbeidsprosjekter som er blitt til som et resultat av regionens samlede hyllest til Golfstrømmen.

Kultursamarbeidet i Vesterålen mener Vesterålen er en spennende region for å oppleve kunst i Nord-Norge. Vi har mange profesjonelle kunstnere og gallerier etablert i regionen. Kultursamarbeidet i Vesterålen ønsker velkommen til et mangfold av kunstopplevelser!

Link til kunstivesteralen.no