Vinnere av årets Laterna Magica filmkonkurranse

Tirsdag den 15. november hadde vi filmfest i Møysalen på Kulturfabrikken Sortland, hvor det ble kåret vinnere av filmkonkurransen til Laterna Magica. Filmfesten hadde konferansierer og band fra Musikklinja, dansegruppe fra Kulturskolen og Nikoline Spjelkavik var regissør for showet. I det påfølgende kan man lese hvem som ble nominert og hvem som vant priser i årets filmkonkurranse.

Laterna Magicas filmkonkurranse 2016: nominasjoner, vinnere og jurybegrunnelser

Jury: Håvard Prytz (juryleder), Geir Gjerde, Ismet Bachtiar

Følgende filmer er nominert i Klasse 1. Egenprodusert film 10-13 år:
1. Ord skarpe som kniver (laget av Andrea L. Aasvik, Martine Johansen, Emmi Jensen, Odin Eikre, Eskil Huse fra Hadsel)
2. Livet på Myreheimen (laget av Julie Lassesen ved Myre skole)
3. Pokemon ¬ The next chapter (laget av Håvard og Vegard B. Rødsand, Mathias Strand, Sigurd V. Stangstad, Mina S. Rønningen og Emma E. Olsen fra Bø)

Vinneren er: Livet på Myreheimen
Av Julie Lassesen ved Myre skole

Juryens begrunnelse:
Denne filmen sjarmerte hele juryen i senk, med en tydelig og god fortellerstemme, varierte bilder og fin og informativ bruk av tekstplakater. Filmskaperen er en god historieforteller, og i denne subjektive dokumentarfilmen får vi alderdom sett igjennom et uskyldig barneblikk, som gir både sårhet og varme til temaet. Filmen er et fint tidsbilde, og viser at unge bryr seg om de eldre.


Følgende filmer er nominert i Klasse 2. Egenprodusert film 14-16 år:
1. Kampen mot Gjenferdet (laget av Karoline Knudsen fra Sortland)
2. Den siste Stratos (laget Simen Nilsen, Loke Myrseth og Johannes Asperheim fra Andøy)
3. Friends (laget av elever i 9A ved Myre skole: Oda Holm, Hannah Simonsen, Oskar Sundberg, Markus Steffensen)

Vinneren er: Kampen mot Gjenferdet
Av Karoline Knudsen og elever i 3. klasse ved Maurnes skole

Juryens begrunnelse:
Denne filmen byr på en imponerende cast av unge skuespillere, og blander elementer av lagidrett og metaforisk horror. Her er det en god, helhetlig filmfortelling i bunn, med en artig vri på slutten, som rammer inn historien. Juryen ble imponert av godt skuespill, fine effekter og et lyd- og musikkspor som kler filmen.


Følgende filmer er nominert i Klasse 3. Egenprodusert film 17-20 år:
1. Still ingen spørsmål (laget av fjorårets 3. klasse på medielinja)
2. Houston we have a problem del 2 (laget av Herman og Simon Henriksen fra Sortland)
3. Obscurity (laget av Andrea White Hveding fra Sortland)

Vinneren er: Still ingen spørsmål
Av fjorårets 3. klasse på medielinja i Hadsel: Iver Jensen, Hanna Suni, Andrea Nikolaisen, Ingebrikt Johansen, Lasse Uppmann, Robin Jensen, Andrea W. Hveding, Marie Kvalo, Natalie Schønningsen, Emmi Jensen, Emma Mørkved

Juryens begrunnelse:
Denne filmen leverer særs godt, både filmteknisk og dramaturgisk. Filmspråkets mange verktøy er brukt med hensikt og med stor suksess. God regi, flott foto, fint lydbilde og troverdig skuespill. Spesielt imponerende er det at filmen er tatt i én tagning, og dette er med på å gi filmen en følelse av realisme og nærhet til handlinga.


Vinner av Temaprisen (Verdensrommet):

Vinner er: Oppdrag månen
Av Sara Berntsen, Elise Eilertsen, Kristian Hansen, Julianne Haugom, Rikart Holm, Lea Kaniker, Elly Larsen, Victoria Larsen, Solveig Meløy, Elias Rødsand i 7. klasse ved Alsvåg skole

Juryens begrunnelse:
Denne filmen ga juryen en utenomjordisk opplevelse. Her får vi godt forberedte skuespillere, et omfattende og gjennomarbeida manus og en spennende historie. Filmens reality-sjanger gir filmen humor, og filmskaperne har brukt fine og varierte bilder med gode utsnitt. De ulike karakterene i filmen har tydelig karaktertrekk, og flotte, gjennomførte kostymer. Filmen er teknisk imponerende, med sine spenstige effekter og originale locations. Historien utvikler seg til en thriller, men mister aldri det humoristiske perspektivet.


Vinner av Juryens spesialpris:

Vinner er: Still ingen spørsmål
Av fjorårets 3. klasse på medielinja i Hadsel: Iver Jensen, Hanna Suni, Andrea Nikolaisen, Ingebrikt Johansen, Lasse Uppmann, Robin Jensen, Andrea W. Hveding, Marie Kvalø, Natalie Schønningsen, Emmi Jensen, Emma Mørkved

Juryens begunnelse:
Denne filmen skilte seg ut for juryen i årets filmfestival. Den er nydelig skutt, med flott bruk av stemningsfull musikk, og føles grundig og godt utført. Pluss for særs god bruk av effektlyder og ikke-diegetisk musikk. En stødig hånd har regissert unge skuespillere som leverer sterkt foran kamera i en moden triller som holder publikum i spenning helt frem til siste klipp… som også er filmens eneste klipp.