Søknadsfrist Sceneinstruktørordningen

Søknadsfrist 1.juni 2023. Sceneinstruktøren har hovedansvar for regi/instruksjon m.m. ved oppsetninger i Vesterålen. Sceneinstruktøren arbeider etter halvårsplaner. Nå er skjema åpen for søknader!

Sceneinstruktøren

SØK HER!

Info om ordningen:

Aktivitetene knyttet til ordningen skal bidra til å skape arrangementer, produksjoner og prosjekter som beriker det lokale kulturlivet, samt vidra til å holde høy kvalitet.

Det er et klart mål å bidra til aktiviteter for, barn, unde og amatører i det frivillige kulturliv, men også gjennom prosjekter i grunnskolen og kulturskolen.

Iso Porović ble ansatt som sceneinstruktør høsten 2021 og er attraktiv ressurs i Vesterålen. Sceneinstruktørens viktigste oppgaver er å bidra til at vi sammen skal skape møteplasser for scenekunst, diskusjon og erfaringsutveksling gjennom å bruke ulike idéer og tilnærminger. Iso er utdannet fra Sarajevos universitet, på akademiet for scenekunst i 1989 og siden det har han jobbet som regissør, skuespiller, teatersjef og som lærer innen scenekunst-emner. De senere år har han jobbet i Sverige.

Kommunene i Vesterålen samarbeider med Nordland fylkeskommune om sceneinstruktørordningen; som er knyttet til et fylkeskommunalt teaternettverk, SiN (Scenekunst i Nordland). Kultursamarbeidet i Vesterålen ivaretar vertskapsfunksjonen for ordningen på vegne av kommunene.

Kontaktinformasjon:
Iso Porovic
Mailadresse: isopor@nfk.no
tlfr 941 42 35

Hva kan sceneinstruktøren tilby:

  • Bistå lokal instruktør med teater- og revyoppsetninger (Teknisk regi)
  • Dramaturgi. Bistå med valg av manuskript eller materiale, samt bearbeidelse/omarbeidelse og utvikling (Konsulent)
  • Samarbeide om, eller gi instruksjon til kreativ bruk av scenografi, lys, lyd og spesial effekter.