Utstillingsåpning: SCAPES

Onsdag 6/7 Klokken 17:00 ved Neptun sildoljefabrikk

Utstillingen presenterer arbeider av de tre engelske kunstnere Andrea Greenwood, Mia Harris og Will Renel. De har har vært en del av programmet Artist in Residence (AiR) Vesteraalen. Utstillingen vil være åpen fram til og med lørdag 9. juli.

AiR Vesteraalen

Air Vesterålen (AiRV) er et kunstresidensprogram der fem kommuner i Vesterålen skal være vertskap for kunstnere fra Europa. I Hadsel er teamet Kunst og samfunn. Kunstnerne avslutter de nå sitt engasjement i Hadsel, med workshops og utstilling under årets Sommer-Melbu. Kunstnerne har felles tittel  “Scapes” på sine arbeider, herunder landscapes, skyscapes og seascapes: Himmel, land og hav.

Seascapes: Skulptør Andrea Greenwood (UK)
Andrea Greenwood tar utgangspunkt i skrapeteknikken til kunstneren Kaare Espolin Johnson. Espolin Johnson utviklet en teknikk der han modellerte fram motivet ved å skrape i en mørk overflate. Andrea Greenwood har gjennomført flere digitale workshops med skoler på Melbu, Stokmarknes og i Kabelvåg. Hun presenterte verket «Seascapes - The Catch» under Elvelangs siste høst, laget av elever ved Melbu skole. Greenwood har jobbet med små papirbåter, i samme skrapeteknikk som fiskene i “The Catch”, med elevene på Stokmarknes og i Kabelvåg. Båtene blir det blåst liv i når kunstneren selv kommer tilbake. Andrea skal i tillegg ha åpen Kunstlab på torget siste fredag under årets Sommer-Melbu.

Landscapes: Tekstilkunstner Mia Harris (UK)
Mia Harris har jobbet med beboere på Bankplassen siden 2019 og har siden pandemien bare vært digitalt tilstede. Hun har jobbet med konseptet «Landscapes - hjem kjære hjem» og noen av rbeidene ble vist under Elvelangs i fjor. Denne frasen “Home Sweet Home” finnes på mange språk og er et begrep som aktiverer alle sansene våre. Deltakerne har reflektert over hva HJEM betyr for dem, om det er et fysisk sted eller noe inni en selv. Deretter valgte de seg noen stikkord som ble brodert inn i små duker, som senere skal bli en del av et større verk under Sommer-Melbu 2022. Mia Harris kommer til Melbu uka før Sommer-Melbu for å fortsette samarbeidet med kvinner fra mange ulike land og kulturer. Mia er også inspirert av norske og samiske drakt- og smykketradisjoner, og dette kommer til uttrykk i de nye arbeidene som skal vises i sommer.

Skyscapes: Will Renel (UK)
Will Renel jobber med undersøkende kunst med utgangspunkt i mennesker og samfunn. Hans prosjekt “Skyscapes” tar utgangspunkt i himmelen over Melbu. Publikum ble tidlig invitert til å sende inn sine foto av himmelen. I løpet av året 2021 kom det inn foto med vekslende årstider og lysforhold. Under Elvelangs presenterte Will Renel en kunstfilm sammen med et fargekart over himmelen. Fargekartet baserte seg på de innsendte bildene. Fargeprøver ble trykket opp på postkort med tid og sted på baksiden. Dette blir gjenskapt under Sommer-Melbu i en av tankene på Neptun.

AiR Vesteraalen (AiRV) eies av Nordland Akademi for kunst og vitenskap med hovedpartnere Kultursamarbeidet i Vesterålen og Museum Nord.