Laterna Magicas filmkonkurranse 2021

Tenk stort- fortell historiene dine på kinolerretet!
Vi oppfordrer barn og unge i Vesterålen til å lage kortfilmer og sende inn til vår filmkonkurranse!

LATERNA MAGICA 2021 - 30th EDITION 

Du kan delta på filmkonkurranse ved å sende inn din film til oss på laternafilm.no innen 22. oktober så inviterer vi deg til filmfest med rød løper i november!

Hvis du har problemer med å nå fristen, ta kontakt med oss for en prat. Ta kontat med Anette Tunheim Jakobsen på tlfnr. 971 717 47 eller mailadresse: anette.jakobsen@vestreg.no

Laterna Magica inviterer unge mennesker fra Vesterålen i alderen 10 – 25 år til å fortelle sine historier gjennom vår årlige kortfilmkonkurranse. Laterna Magica er en filmsatsing for barn- og unge i Vesterålen. Hvert år arrangeres en filmfest med kåring av unge filmskapere som har deltatt på filmkonkurransen gjennom året. I tillegg så arrangeres det kurs og workshop med filmfaglig fokus gjennom året. I år blir det festival 15. – 21. november, hvorav selve filmfesten går av stabelen 15. november på Kulturfabrikken på Sortland.

 Du kan konkurrere i følgende klasser:

Klasse I Egenprodusert film 10 – 13 år (for de som går på barneskolen).
Klasse II Egenprodusert film 14 – 16 år (for de som går på ungdomsskolen).
Klasse III Egenprodusert film 17 – 20 år (for de som går på videregående skole).
Klasse IV Egenprodusert film 20 – 25 år
Juryens spesialpris (for alle aldersgrupper).

Juryen for årets filmkonkurranse består av:

Tord T. Olsen (juryleder)
Pelone Wahl (jurymedlem)
Margareta Orkan (jurymedlem)

 Vil du delta på våre filmverksteder?

Meld deg på her, så sender vi invitasjon!

Innlevering av filmer
Filmene leveres inn ved å laste dem opp på vårt nettsted: laternafilm.no
Man må i tillegg legge inn opplysninger om dem som har laget filmen når man laster den opp. Det må være en person som er kontaktperson for hver film man leverer inn.

Frist for innlevering av filmer
Frist for innlevering av filmer til filmkonkurransen er: fredag 22. oktober 2021

Hvilke filmer du kan levere inn
Den eller de som deltar kan lage en liten spillefilm, animasjonsfilm, musikkvideo, reklamefilm eller en dokumentarfilm på mellom 30 sek. og 7 minutter. Man kan lage en film om hvilket tema man ønsker. Man leverer inn film i den aldersklassen man er i pr. dags dato. Hvis man for eksempel går i 8. klasse nå og lagde filmen mens man gikk i 7. klasse, så melder man filmen på i klasse 2 som er for de som går på ungdomsskolen.

Det kan sendes inntil tre filmer fra samme filmskaper/-gruppe. Helt fritt innhold, men tenk gjennom hva du vil fortelle. Lag alltid manus eller storyboard først! Husk å sjekke rettigheter ved bruk av musikk!

Hvis du har spørsmål 
Hvis man ønsker filmfaglig hjelp eller har problemer med å laste opp filmen kan man kontakte Kolbjørn Hoseth Larssen på tlf: 95 03 66 25 og på hans mailadresse: kubimedia@gmail.com

Andre spørsmål som ikke er rent filmfaglige rettes til Kultursamarbeidet i Vesterålen,
tlf: 76 11 15 00 eller postmottak@vestreg.no

Utdrag av de innsendte filmene vises på filmfesten mandag den 15. november 2021 kl. 18:00 i Møysalen på Kulturfabrikken.  

Om festivalen
Det er Kultursamarbeidet i Vesterålen som er hovedansvarlig for gjennomføringen av filmfestivalen Laterna Magica. I samarbeid med Informasjonsteknologi og medieproduksjon ved Hadsel videregående skole, Deadline Media, Vesterålen filmklubb, Kulturfabrikken Sortland (kino, bibliotek, kulturskole, kulturadministrasjon), Hurtigrutens Hus Stokmarknes, Dverberg Bygdekino, Bø Bygdekino, Musikk, dans, drama ved Sortland Videregående skole. Bibliotekssamarbeidet i Vesterålen, Kulturskolesamarbeidet i Vesterålen, VOL, Kubimedia, Tvibit,

Festivalen går over en uke, fra mandag til søndag. En uke med filmvisninger startes med Filmfesten i Møysalen på Kulturfabrikken på mandagen i festivaluka. Der har vi et sceneshow og vi deler ut priser til vinnerne av filmkonkurransen. Vi bruker også ha andre ulike arrangementer blandt annet filmvisninger for barn og unge på dagtid, konsert, kunstutstilling, filmvisninger på kveldstid, filmkurs med mer.