Avslutningskonsert - Fordypningstilbudet i musikk

Fordypningstilbudet i musikk har gjennom skoleåret gitt et tilbud til 16 ungdommer som er ekstra interesserte i musikk. I løpet av fire lørdager har de fått bryte seg på samspill, musikkteori, lytting og spilletimer. Nå er de klare til å vise fram hva de har lært – på storscenen i Møysalen på Kulturfabrikken.

Det er kulturskolene i Vesterålen og musikklinja ved Sortland vgs som står bak tilbudet som i år har blitt gjennomført for syvende gang. De 16 ungdommene som deltar kommer fra alle kommunene i Vesterålen og Lødingen, og publikum vil få se dem traktere instrumenter som fiolin, fløyte, trombone, piano og kornett.

Avdelingsleder ved musikklinja, Helene Gihle Hilde, er faglig ansvarlig for fordypningstilbudet. Hun er takknemlig for at samlingene har latt seg gjennomføre i et skoleår preget av avlysninger og korona-tiltak. – Å samle elever fra forskjellige kommuner har brakt med seg helt nye utfordringer, men vi har hatt stort fokus på smittevern både for elever og lærere. Når så mange fritidstilbud for ungdom har vært avlyst har det vært ekstra viktig for oss å kunne gi et tilbud, forteller hun.

Lørdagssamlingene består av instrumentundervisning, samspillsinstruksjon og timer i musikkteori. Lærekreftene er rutinerte og har høy kompetanse innenfor sine fagfelt, og de fleste av dem er tilknyttet Musikklinja ved Sortland videregående skole. En av gulrøttene for deltakerne på fordypningstilbudet er muligheten til å stå på den største scenen i Kulturfabrikken – den samme scenen hvor artister som Sivert Høyem og Mari Boine har spilt konsert.

Gihle Hilde håper publikum kommer på konsert og støtter ungdommene. – Vi byr på en variert og fin konsert. Det blir solonummer med elevene, i tillegg til at vi får vist frem samspillgruppene som vi har satt sammen og fulgt opp gjennom de fire samlingene, forteller hun.

Konserten inngår i programmet for Kulturuka på Sortland.