Det blir Laterna Magica digital filmfest på torsdag den 18. februar kl 20:00

På grunn av koronasituasjonen blir det i år digital filmfest der vi kårer vinnerne av Laterna Magicas filmkonkurranse 2020

Laterna Magica Digital Filmfest

 

18. februar kl 20.00

Sted: https://fb.me/e/3f4khoMEg

Stay tuned, link til selve sendingen kommer i eventet!

Sendingen vil også sendes i samarbeid med Vol.no 

Laterna Magica sin tradisjonelle filmfest ble i november 2020 utsatt pga. pandemi som gjorde det vanskelig å samle alle involverte på tvers av kommunegrensene.

Da pandemien ser ut til å bli langvarig med strenge restriksjoner på smittevern, har samarbeidspartnerne bak festivalen bestemt seg for å sette sammen en digital prisutdeling. I samarbeid med Musikklinja på Sortland, Kulturskolen i Øksnes, Medielinja på Hadsel videregående, Kulturfabrikken på Sortland, Kulturskolen på Sortland og Kulturskolesamarbeidet setter vi nå sammen en digital filmfest med innsendte kulturinnslag.

 

Det hele resulterer i ei direktesendt sending førstkommende torsdag hvor vi deler ut prisene til årets filmer. Konferansierene Esther og Andrea skal lede sendingen hvor vi får se klipp av innsendte filmer og vinnerfilmene. I tillegg er det kulturinnslag i form av dans fra elever ved Øksnes og Sortland kulturskole, samt at vi får besøk av bandet MERKD. 

Vi gleder oss til å lage litt liv og få vise frem alle de engasjerte ungdommene som har jobbet med både film, produksjon og kulturinnslag. Mest av alt gleder vi oss til å gjøre stas på filmskaperne. Fjorårets tema var Bevegelse.

Vi deler ut priser i følgende kategorier: 

Festivalen fikk inn 40 filmer og våre konferansierer Esther Stell Pratt og Andrea Larssen Aasvik står klart til å dele ut priser i følgende kategorier:

 Klasse I Egenprodusert film 10 – 13 år (for de som går på barneskolen).

 Klasse II Egenprodusert film 14 – 16 år (for de som går på ungdomsskolen).

 Klasse III Egenprodusert film 17 – 20 år (for de som går på videregående skole).

 Juryens spesialpris (for alle aldersgrupper).

 Beste temafilm med tema «Bevegelse» (for alle aldersgrupper).

 

 Sendingen er et regionalt samarbeid mellom Kulturskolesamarbeidet (MUSAM), Hadsel videregående skole Medielinja, Sortland videregående skole Musikklinja, Kulturfabrikken Sortland og Kultursamarbeidet i Vesterålen