Kunstnerbesøk i Sortland

Nå har to kunstnere kommet på besøk til Sortland for å arbeide og etterhvert lage to kunstverk til Sortland by. Kunstnerne som er her er Deana Kolencikova og Anna Borrie.

AiR Vesteraalen
01.01.197000:00 kultur

Deana Kolencikova (31, Frankrike/Slovakia) har reist verden rundt og satt opp lekne og humoristiske installasjoner, gjort performancer og såkalte "interventions". En fellesnevner for Deanas verk er at de utspiller seg i det offentlige rom, og baserer seg i stor grad på interaksjoner og dialog med publikum. Hennes prosjekt blir en tydelig forlengelse av Skrift på blå bunn og et synlig spor av prosjektet i Sortland sentrum -som vekker nysgjerrighet og kreativitet.

Anna Borrie (37, Spania/New Zealand) har blitt veldig interessert i Sortlands historie. Som hun skriver i søknaden: "Sortland has a history as an old trading post and the idea I have is to create a creative trading post". En fysisk utveksling av minner, bilder, ord, eller objekter som sier noe om vårt forhold til Sortland.

Både Deana og Anna ønsker å komme i kontakt med Sortlands innbyggere etterhvert. Anna skal holde workshops for ulike grupper og Deana vil komme i kontakt med noen av de som bor i sentrum. 

Vi får to kunstnere som svarer godt til AiRV mål og utlysning: en forsterka kunstnerisk tilstedeværelse i byrommet, en invitasjon til kreativitet og utvikling, men også en bevaring av våre kollektive minner og tradisjoner.

Hovedvertskap for oppholdet er Sortland kommune v/Mona Dahl og Gerdas hus v/Jørun Drevland, samt prosjektleder for AiRV, Hanne Fredheim.

AiR Vesteraalen (AiRV) eies av Nordland Akademi for Kunst og Vitenskap, Kultursamarbeidet i Vesterålen og Museum Nord. Prosjektet er finansiert av Sparebanken Nord-Norge Samfunnsløftet, Nordland Fylkeskommune, Kulturrådet Norsk Kulturfond, og Bø-, Øksnes-, Andøy-, Sortland- og Hadsel kommune.

 

Hanne Fredheim
Deana til venstre og Anna til høyre. Godt i gang med å bli kjent med lokalbefolkningen. Her hjelper de til med 1.mai-tog