Fordypningselevene inviterer til konsert

Denne gjengen med musikalske ungdommer har dette skoleåret benyttet fire lørdager til å fordype seg i musikk på Sortland videregående skole.

Her har de fått undervisning på sine respektive instrumenter, hatt samspilløvinger, musikkteori og lytting. Lørdag 14. mars inntar de Møysalen i kulturfabrikken for å presentere det de har jobbet med for publikum!

Lærekreftene er rutinerte og har høy kompetanse innenfor sine fagfelt, og de er tilknyttet kulturskolene og Musikklinja ved Sortland videregående skole. Avdelingsleder ved Musikklinja Helene Gihle Hilde, har det faglige ansvaret for fordypningstilbudet.Fordypningstilbudet i musikk er et regionalt kulturtilbud til musikkinteressert ungdom i Vesterålen og Lødingen i alderen 12-16 år. Tilbudet er et samarbeid mellom Kulturskolesamarbeidet ved Vesterålen Regionråd, kulturskolene i Vesterålen og Musikklinja ved Sortland videregående skole.  Det er sjette året Vesterålen har et slikt tilbud, og i år deltar 13 ungdommer fra Hadsel, Sortland, Øksnes, Andøy og Lødingen

Hun understreker hvor viktig det er å kunne gi unge i denne aldersgruppen anledning til å utvikle musikkinteressen sin og bygge opp nye kunnskaper og ferdigheter. Det er også kjempeviktig for dem å møte jevnaldrende med samme interesse. Fordypningstilbudet er et tilbud som hver enkelt kulturskole ikke kan gi alene, og det er derfor veldig positivt for regionen at vi har klart å etablere dette samarbeidet. Gihle Hilde lover en variert konsert: “Det blir musikk i mange sjangre, og publikum får oppleve ungdommene spille både alene og i grupper.”

“Vi håper riktig mange velger å legge lørdagsturen til Møysalen denne ettermiddagen”, sier Hanne Fredheim, Kulturskolesamarbeid-koordinator (vikar).

Arrangør for konserten er Kulturskolesamarbeidet i Vesterålen i samarbeid med Sortland videregående skole, og publikum ønskes hjertelig velkommen til å høre regionens unge musikktalenter!

Kontaktinfo:

Koordinator for Kulturskolesamarbeidet i Vesterålen (vikar), Hanne Fredheim, hanne.fredheim@boe.kommune.no, 76114334/ 41110636

Helene Gihle Hilde, avdelingsleder musikk/dans/drama Sortland vgs, helhil@vgs.nfk.no, 915 73 863